Na naši šoli smo tudi letos z veseljem pričakovali in pričakali tretji petek v novembru, saj takrat v šoli še posebej dobro in veliko jemo. Poleg malice in kosila nam je kuharica pripravila tudi zajtrk. In to pravi, tradicionalni slovenski zajtrk, ki vsebuje kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Letošnji projekt je potekal pod geslom »Zajtrk s sadjem – super dan!«, ki spodbuja zdravo prehrano in podpira slovenske pridelovalce ter predelovalce hrane. Za naš zajtrk so poskrbeli Ekološka pekarna B forma iz Kamnika, Ekološka kmetija Žgajnar iz Postojne, Čebelarstvo Žnidaršič iz Šmarja – Sapa, Kmetija Duša iz Luč in Sadjarstvo Krošelj iz okolice Brežic.

V času tradicionalnega slovenskega zajtrka nas vsako leto množično obiščejo čebelice, tako v pravljicah, pesmicah, videoposnetkih, glasbi kot tudi v likovnih izdelkih in tudi tokrat je bilo tako.

V spletni učilnici smo si ogledali zanimiv video o pomenu zajtrkovanja in zdrave prehrane, s Slakovimi Čebelicami pa v veselem vzdušju zaključili dan slovenske hrane.

Prispevek: učiteljica Stanka Erjavec

Fotografije: učiteljice Maja Mišič, Irena Rakar, Tanja Žagar in Stanka Erjavec

 

Oznake: , , ,