Naša šola ima veliko talentov, za katere še mi, UČENCI OŠ LA GROSUPLJE, nismo vedeli. Učenci šolskega novinarstva smo se odločili, da poizvemo, katere talente imamo na šoli. Naprej smo naredili načrt, kako se bomo tega lotili. Odločili smo se, da poiščemo talentirane učence s področja športa in različnih umetnosti ter z njimi opravimo intervjuje.

Prijazno smo pristopili do teh učencev in jih vprašali, ali bi bili pripravljeni odgovoriti na nekaj kratkih vprašanj o svojih talentih. Vsi so bili pripravljeni sodelovati z nami in skupaj smo preživeli prijetne trenutke. Opravili smo šest intervjujev z našimi učenci in enega prav posebnega, s slovenskim glasbenikom Dejanom Vunjakom.

Najprej vam predstavljamo intervju z učencema iz 9. b, ki se ukvarjata z glasbo. To sta Jan Dežman in Simon Gregorčič.

1.Koliko časa se že ukvarjata z glasbo?
Jan se z glasbo ukvarja šest let in igra na harmoniko, Simona pa »spremlja« kitara že kar osem let.

2. Koliko časa na dan porabita za vajo?
Simon vadi bolj v večernih urah, in sicer dve do tri ure na dan. Jan pa se ukvarja z glasbo v popoldanskih urah in vajam nameni eno do dve uri dnevno.

4. Zakaj sta se začela ukvarjati z glasbo?
Simon se je z glasbo začel ukvarjati zaradi adrenalina in želje po tem, da bi lahko nastopal na veselicah. Jana pa je navdihnil njegov oče, saj je tudi on igral harmoniko. Oba sta bila nekaj časa samouka. Simon pa se je kasneje odločil, da bo začel obiskovati glasbeno šolo. Jan pa je še danes samouk.

5. Ali imata vzornika? Kdo je?
Fanta sta oba dejala, da sta sama sebi najboljša vzornika.

6. Ali vaju starši podpirajo?
Oba imata doma podporo.

7. Ali se bosta tudi v prihodnosti ukvarjala z glasbo?
Fanta sta soglasno odgovorila, da se bosta tudi v prihodnosti ukvarjala z glasbo. Trenutno pa uspešno igrata tudi v šolskem bendu, ki popestri številne dogodke in prireditve na šoli. Skorajda si upamo trditi, da brez njiju ne bi šlo!

Ob zaključku intervjuja sta nam zaigrala dve »viži«, Veselega Ribnčana od Ansambla Franceta Miheliča in od Modrijanov Kiss me.
Bravo fanta, kar tako naprej!

Prihodnji teden pa objavimo naslednji intervju. Berite nas!

Intervju sta pripravili učenki Lu (8. a) in Tija (8. b).

Avtorica fotografije: Jožica Pečnik

 

Oznake: ,