V soboto, 11. 5. 2019, so imeli učenci 4. in 5. r. tehniški dan. Namenili smo ga posodobitvi učilnice na prostem, ki nastaja od septembra. Četrtošolci so zavihali rokave in se takoj zjutraj lotili urejanja mlake. Klopi ob mlaki so prebarvali z zaščitno barvo. Pridni očki naših učencev so se lotili priprave “razreda”. Četrtošolci so jim z veseljem pomagali in nastale so klopi. Kmalu se bodo velikim klopem pridružile še mize in tega se zelo veselimo.

Petošolci smo pričeli s poukom v razredu. Brusili, lepili, vrtali luknje, barvali, zabijali žeblje in pletli smo štiri šolske ure. Nastale so ropotulje, mobili in veliko zunanje glasbilo. Zadnjo šolsko uro smo se pridružili četrtošolcem in svoje izdelke umestili v učilnico na prostem.

Zakaj smo uporabili bambusove palice in kitke iz plastičnih vrečk? Da si mogoče malo odpočijemo, skrijemo med igro? Naj zaživi otroška domišljija …

Učenci in učiteljice smo bili zelo delavni. Za nami je zanimiv in ustvarjalen tehniški dan. Kljub sobotnemu pouku smo bili na koncu prav zadovoljni in ponosni na svoje delo.

Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Prispevek pripravila: razredničarka 5. a J

Fotografirali: Lan, učiteljici Nataša in Alenka

 

 

 

Oznake: , , , ,