Geslo »Obnovimo našo Zemljo« nas je ob letošnjem svetovnem dnevu Zemlje – že enainpetdesetem po vrsti – navdihnilo, da smo se odločili obnoviti okolico naše šole.

Projekt se je začel takoj po aprilski vrnitvi v šolo. Vsak je povedal, kaj ga moti, kaj bi spremenil in kako. Vse nas je že dolgo motilo grmičevje ob peskovniku in na dvorišču, dotrajane klopi pred šolo, zaraščene zaščitne plošče pod igralom, bolna divja češnja in živa meja pred vrtčevskim igriščem. Prav vsi pa smo izrazili željo, da bi si zunaj uredili miren kotiček za branje, druženje, pisanje nalog in učenje. Nastala je ideja o učilnici na prostem in tako se je vse skupaj začelo …

Iskrena hvala vsem, ki ste nam kakorkoli nesebično in z veliko dobre volje priskočili na pomoč. Da smo projekt lahko realizirali, gre velika zahvala podjetju Kristl d.o.o. za donirane palete, g. Mehletu, ki je prevzel koordinacijo, poskrbel za dodatne pridne roke, ves material in orodje ter izdelavo učilnice na prostem, našim delavnim staršem, ki so kljub dežju ohranili nasmeh in pomagali pri obnovi okolice, vodstvu šole, naši Mojci in hišnikom, g. župniku, g. Žnidaršiču, ki je doniral sekance, g. Igorju, ki jih je pripeljal in nam jih s sinom pomagal posuti in vsem vam, ki ste nam na daljavo pošiljali pozitivno energijo in držali pesti za lepo vreme.

Nenazadnje pa gre velika pohvala vsem nam – vsakemu učencu, učenki in vsaki učiteljici posebej, da smo projekt izpeljali od ideje do končne podobe. Lahko smo ponosni nase. Zdaj nas čaka prijetnejši del – da uživamo v naši lepi okolici in še lepši učilnici pod macesni. Vabljeni, da nas obiščete in z nami pišete nove spomine!

 

Besedilo, fotografije in montaža videa: Lidija Šajn

Glasba: izvajalec – Vlado Kreslin, avtor besedila – Vlado Kreslin, avtor glasbe – Miro Tomassini, vir: youtube

 

Oznake: , , ,