Po dveh mesecih so se naši učenci ponovno srečali s svojimi nizozemskimi brati in sestrami. Kljub kratki noči gostov in temu primerni zaspanosti je bilo srečanje prisrčno in veselo. Izvedli smo nekaj dejavnosti, ki so jih spomnile, kaj imajo skupnega s svojimi partnerji v izmenjavi. Bilo je veliko smeha in dobre volje.

Naši učenci so jim razkazali šolo in jih seznanili s šolskimi pravili. Seveda so našli razumevajočo ramo, ko so jim potožili glede omejitve uporabe mobitelov v šolskih prostorih.

Po uvodnem nagovoru ravnateljice, ki so ga najavili prijetni zvoki violinskih citer, se je začel uradni program. Nizozemske učence so imeli priložnost spoznati tudi drugi učenci naše šole, ki niso vključeni v izmenjavo, saj so lahko prisluhnili dvema uvodnima predstavitvama. Učenci so nam predstavili nekaj zanimivosti o Nizozemski in nas popeljali na virtualni turistični potep po Haagu.

Pri dejavnostih v zadnjih dveh urah programa so učenci pokazali raznovrstne jezikovne in gibalne spretnosti. V sproščenem vzdušju in z mislijo na načrtovanje dejavnosti prihajajočega skupnega tedna so se učenci s svojimi gosti odpravili domov. Vsi skupaj pa držimo pesti, da bi nam pri načrtih vreme čim manj nagajalo.

 

Besedilo: Nina Stropnik Kunič in Petra Radujko

Fotografije: Nina Stropnik Kunič, Petra Radujko, Veronika Zajec

 

Oznake: , , ,