… smo se na naši šoli ves teden pred počitnicami pripravljali na šolanje na daljavo. Najprej smo dobro premislili in pregledali delo, ki ga opravljamo v šoli. V šolo prihajamo in delamo po urniku, med poukom skrbimo za gibanje, pravilno sedenje, zdravo prehrano in sprostitev. Z rednim pitjem vode pa poskrbimo, da je naše učenje še bolj učinkovito.

S šolanjem na daljavo imamo že nekaj izkušenj, zato smo hitro našli povezavo z načinom dela v šoli. Vsi vemo, kaj je pomembno. Se pa pri delu na daljavo kaj hitro rado zgodi, da česa ne zmoremo, ne znamo, ne razumemo. Nič zato, za vse smo našli rešitve in to zapisali na oglasno desko na šolskem hodniku. Kdorkoli je prišel mimo s še kakšno novo rešitvijo, jo je zapisal in s tem seznanil tudi ostale.

Kaj pa delo z računalnikom? Še dobro, da jih imamo v šoli. Preizkusili smo tako pošiljanje elektronske pošte kot delo v spletni učilnici. Tudi domača naloga s tega področja ni bila odveč. Nasprotno, vsi smo komaj čakali na odgovor.

Poleg nasvetov učiteljic, sošolcev in vrstnikov smo si ogledali še nekaj Napovih idej, ki jih bomo pri delu z računalniki zagotovo upoštevali.

 

Prispevek pripravili: učiteljici Andrejka in Lidija Š.

 

 

 

Oznake: , ,