V času olimpijskih iger smo se večkrat razveselili odličja, ki so ga dosegli naši vrhunski športniki. Večkrat so se bleščali v zlatih odtenkih, mi pa smo se veselili skupaj z njimi.

V zlatih barvah se svetijo tudi dosežki deklice Lucije Ane, ki je učenka 3. razreda PŠ Žalna. V ponedeljek, 25. 4. 2022, se je udeležila 2. mednarodnega tekmovanja Musica Goritiensis, kjer si je z mojstrskim igranjem violine prislužila zlato priznanje in postala absolutna zmagovalka. Ta naziv podelijo v primeru, da nekdo res izstopa. Pred tem je zmagala že v Ljubljani, na tekmovanju Mladi violinist.

Lucija Ana se violine uči 3. leto pri profesorici Tini Blaznik. Domači ji nudijo podporo in jo spodbujajo, hkrati pa jo učijo, da je pomembna pot do cilja in izkušnje, ki jih med potjo pridobiš, so pa ob tem tudi padci, ne samo zmage.

Lucija Ana pa ni uspešna le na glasbenem področju. Rada se udeležuje šolskih tekmovanj, kjer dosega odlične rezultate. Pri tekmovanju Matemček se je uvrstila na državno tekmovanje, kjer je med 194 tekmovalci zasedla 6. mesto in zlato priznanje. Enak uspeh je dosegla že v 2. razredu.

Ob vseh omenjenih dosežkih Lucija Ana ostaja skromno in prijazno dekle, ki z veseljem pomaga sošolcem, uživa v sproščeni igri s prijatelji in odgovorno opravlja svoje dolžnosti.

Ponosni smo nanjo in se veselimo skupaj z njo ter ji želimo še veliko uspehov.

Prispevek pripravila Špela Zrimšek

Fotografije: starši, učiteljica

 

Oznake: , ,