Na pustni torek so se v telovadnici PŠ Št. Jurij zbrale pustne maske, da bi dokončno odgnale zimo. Med navzočimi so bili risani in pravljični junaki, gozdna bitja, tropski sadeži, travniške žuželke in glodavci, plazilci, razni pomembni predstavniki najrazličnejših poklicev, obiskovalci iz daljnih dežel … Ni manjkalo prijaznih mask in tudi ne tistih strašljivih, navihanih in porednih.

Pustovanje smo otvorili z dolgim vlakcem, ki se je vil po celi telovadnici, sestavili koreografijo za nadaljnje rajanje, zatem pa je sledilo veliko akrobatsko tekmovanje najpogumnejših predstavnikov mask v žongliranju. Vsi so si zaslužili bučen aplavz! 

Nato so razredi preverili, kako močno si zaupajo in kako močno je razredno prijateljstvo preko različnih iger. Nagrajeni so bili prav vsi oddelki, saj so iz zraka leteli bonboni kot za šalo! 

Za konec pa so rajajoči želeli preveriti ali so bili pri preganjanju zime uspešni, zato so se maškare odpravile na vaško povorko. S seboj so vzele ropotajoče predmete, tako da so zagotovo prebudile vse zimske zaspance in jim sporočile, da se hladnejši letni čas poslavlja. Maškare je pozdravilo toplo sonce, tako da je bila misija preganjanja zime zagotovo USPEŠNA!

Hip hip huraa!

Prispevek: učiteljica Nastja

Foto: učiteljice PŠ Št. Jurij

 

Oznake: ,