Sporočila ravnateljice v času zaprtja šole

23. 3. 2020

Dragi učenci in spoštovani starši,

za nami je prvi teden učenja na daljavo in upam, da se tudi vi uspešno prilagajate novim razmeram. V prvih dneh smo se soočali s preobremenjenostjo spletnih povezav in občasnim nedelovanjem spletnih strani, a vendar smo uspeli objaviti napotke za učenje na daljavo za vse razrede. Veseli smo, da je naša šolska spletna stran zelo dobro obiskana, kar pomeni, da spremljate objave, sledite napotkom učiteljev in vzdržujete svoje znanje. Upamo, da ste nekaj časa posvetili tudi gibanju in pomoči staršem pri dnevnih opravilih ter predvsem, da ste vi in vaši najbližji zdravi. Z namenom preprečiti širjenje okužb s koronavirusom so bila zaprta tudi šolska igrišča. Smo pa veseli, da so se kljub vsemu nadaljevala dela na prizidku in novi športni dvorani na Tovarniški.
V preteklem tednu smo se poslovili od zime in nenavadno toplega vremena ter pozdravili pomlad. Danes, 23. 3., rojstni dan praznuje Louis Adamič. Mineva 122 let od njegovega rojstva.
Učenci, naj vam še namignem, da v sredo praznujemo materinski dan, zato že danes razmislite, kako boste presenetili vaše mamice.
V tem tednu vas bomo povabili, da izpolnite anketo o učenju na daljavo, saj bi želeli izvedeti, kako uspešni ste in ali ste naleteli na kakšne težave. Veseli bomo tudi vaših predlogov.
Spoštovani starši, verjamemo, da zadnji dnevi prinašajo velike spremembe tudi v vaš vsakdan in si želimo, da ste jim uspešno kos. Učitelji pripravljajo raznovrstne naloge za učence, ki naj bi jih v določeni meri opravljali samostojno, a vaša podpora je neprecenljiva. Zdaj ste vi tisti, ki ste vsak dan z otroki in jih spodbujate, da se potrudijo in vztrajajo, da so ustvarjalni. Hvala tudi vsem za izraženo podporo in pohvale.
Vsem želim zdrav in prijazen prvi pomladni teden,

Janja Zupančič, ravnateljica

 


13. 3. 2020

Dragi učenci in spoštovani starši,

šola je zaprla svoja vrata z namenom, da bi preprečili širjenje okužb in ohranili zdravje vseh nas. V času, ko učenci ostajate doma, je priporočljivo, da ste v krogu vaše družine in se kar najmanj srečujete z drugimi ljudmi. Dneve, ko ni pouka, lahko zapolnite na različne načine: pomagate pri vsakodnevnih hišnih opravilih, se igrate družabne igre, berete, si ogledate film, greste na sprehod v naravo in opazujete, kako se prebuja pomlad. Seveda pa vam priporočam, da ohranjate znanje, ki ste ga že usvojili in pridobivate novo, kolikor vam to omogočajo okoliščine. Za ta namen vam bodo učitelji ves čas zaprtja šole pripravljali različna navodila, kako se učiti doma. Napotke objavljamo na šolski spletni strani Učenje na daljavo. Predlagam vam, da vsak dan nekaj časa namenite tudi učenju.

Na koncu strani Učenje na daljavo sproti objavljamo še druge povezave do poučnih vsebin, tako lahko tudi sami raziskujete in poglabljate znanje v virtualnem svetu.

V tem trenutku ni potrebno, da ste zaskrbljeni zaradi ocenjevanj, saj bomo vaše šolske obveznosti prilagodili nastali situaciji.

Po trenutnih informacijah bodo šole zaprte do 29. marca 2020, vendar se lahko razmere spremenijo, zato vas naprošam, da redno spremljate objave na šolski spletni strani.

Želim vam, da dneve preživljate mirno in skrbite za dobro zdravje. Če imate kakšno vprašanje ali mi želite sporočiti, kako vam tečejo dnevi doma, kaj počnete, bom vesela vašega sporočila. Pišete mi lahko na e-poštni naslov janja.zupancic(at)oslag.si.

S prijaznimi pozdravi,

Janja Zupančič, ravnateljica

 

Oznake: , ,