Tudi na naši podružnici smo obeležili Teden pisanja z roko. Nekaterim učencem je ta veščina nekoliko odveč, a prinaša številne koristi.

– To je miselna aktivnost, ki pomaga k urjenju in krepitvi spomina.

– Gibanje roke spodbuja predel možganov, ki je odgovoren za izražanje in naši možgani so aktivnejši pri pisanju z roko kot pisanju na računalnik.

– Spodbuja se razvoj finomotorike, kar je v aktualnem času rabe elektronskih naprav še kako pomembno.

Izvedli smo nekaj različnih dejavnosti.

  • Pri šolski skupnosti smo se pogovarjali o pisanju z roko in ugotavljali, da je pisava kot prstni odtis, da ima vsak svojo posebno in unikatno pisavo. Teden pisanja z roko so predstavili v svojem razredu.
  • Dopisovali smo si s petošolci drugih slovenskih šol.
  • Letošnja tema je bila “Zapis časa o nas”, kjer smo sodelovali poleg učencev tudi učiteljice, starši in stari starši. Zapisali smo lepe spomin na šolske dni …
  • Prebrali in pokazali smo ravnateljičin rokopis in učence povabili, da ji odpišejo in zapišejo, kaj jim je v šoli všeč.
  • Z rokopisom smo na zanimiv način zapisali svoje ime.
  • Učenci so zapisali svojo najlepšo besedo. Med desetimi besedami, ki so se ponovile večkrat, smo glasovali za najlepšo in jo tudi izbrali. Najlepša beseda je DRUŽINA. Tik za njo sta bili tudi ljubezen in prijateljstvo.

Seveda pa smo tudi pri pouku veliko pisali z roko, kar počnemo in spodbujemo skozi vse šolsko leto, saj se zavedamo, kako zelo pomembno in koristno je.

Najlepša hvala vsem sodelujočim pri letošnjem Tednu pisanja z roko.

Fotografirala in zapisala: koordinatorica Alenka G. L.

 

Oznake: , ,