V četrtek, 21. 9. 2023, smo učenci in učitelji 3. razredov DE Adamičeva, obiskali kmetijo na Plešah. Ker je bil ta teden hkrati tudi Evropski teden mobilnosti, smo se odločili, da se bomo del poti odpravili z vlakom, del poti pa nadaljevali peš. To je bilo veselje, peljati se z vlakom.
Ob prihodu na kmetijo so nas prijazno pozdravili lastniki kmetije in nam izrekli dobrodošlico. Po okusni malici, smo se razdelili v dve skupini in sledil je ogled kmetije. Ogledali smo si prosto pašo krav in bikov, stroje in priključke, ki jih kmetje uporabljajo pri svojem delu, imeli smo možnost pobožati pravega konja ponija, videli smo še koze, kokoši, piščančke, pse … Lastniki kmetije so nas peljali na ogled zelo stare hiše, ki pa je še vedno čudovito ohranjena in še vedno dom starejši gospe. Gospodarji posestva so nam pripravili tudi razstavo starih predmetov, kjer smo imeli možnost ponoviti snov 2. razreda. Ni pa manjkalo tudi praktičnega dela, saj so se učenci imeli možnost preizkusiti v ličkanju koruze in ruženju le-te. Za konec so nas lastniki kmetije presenetili tudi z darilom. Tako bo vsem učencem kmetija ostala v lepem spominu, še posebej, ko bodo kuhali.
Na kmetiji nam je bilo vsem zelo všeč. Najlepše bi se radi zahvalili ge. Saneli Kalšek in ostalim članom družine za podarjeni čas, dobro voljo, veliko novih informacij ter za vse, kar so storili, da smo imeli lep dan.

Prispevek pripravila in fotografirala: učiteljica Nataša Marolt

 

Oznake: , ,