Vsako leto 22. aprila posvetimo posebno pozornost našemu planetu. Na ta dan namreč obeležujemo Svetovni dan Zemlje, vse od leta 1970 dalje.

Od vsakega od nas je odvisno, ali bomo obnovili Zemljo – ne samo zato, ker nam je mar za naravo, temveč tudi zato, ker je Zemlja naš planet, planet na katerem živimo. Obdajajo nas raznolike rastline in živali, obširni gozdovi in visoke gore, prelepe reke se vijejo mimo nas. Te lepote pa so zaradi nas samih v vedno večji nevarnosti. Z onesnaževanjem in uničevanjem narave lahko izgubimo stvari, ki so nujne za naš obstoj – čisto pitno vodo, svež zrak in zdravo hrano. Zdrav planet ni možnost –  je nuja.

Na DE Adamičeva so imeli na Dan Zemlje prav vsi razredi dneve dejavnosti, ki smo jih posvetili ohranjanju našega čudovitega planeta. Učenci so se pogovarjali in si ogledali posnetke z ekološko tematiko, se odpravili na čistilne akcije v okolici šole, izdelovali izdelke iz odpadnega materiala, izdelovali plakate o ločevanju odpadkov, posejali cvetoče rastline in še mnogo zanimivih stvari. Dejavnosti ob Dnevu Zemlje so izvajali tudi v podaljšanem bivanju. S skupnimi močmi smo v Eko kotičku in na hodniku šole ustvarili čudovito razstavo nastalih izdelkov. Zdaj nas ponosno opominjajo, da lahko vsak izmed marsikaj pripomore, da bi živeli v čistem in zdravem okolju.

Prispevek pripravila in fotografirala: ekokoordinatorica Andreja Bolkovič

 

Oznake: , ,