Včeraj smo prispeli na Veliki Boč po predvidenem času. Vreme je bilo deževno in megleno, a to nas ni odvrnilo, da se popoldne ne bi odpravili na krajši pohod do Žavcarjevega vrha. Na poti nazaj smo si že morali svetiti s svetilkami, predvsem pa zaupati. Zvečer smo imeli kviz, ki je preverjal splošno razgledanost. Otroci so se razvrstili po skupinah, kot so v sobah, ter poskusili pravilno odgovoriti na čim več vprašanj. Le-teh je bilo kar 100. Kviz je potekal kar na zunanjem igrišču in je vključeval veliko tekanja sem ter tja. Uživali so neznansko.

V novem jutru nas je pobožalo sonce in nam odprlo razgled na Avstrijo. Po jutranji telovadbi in obilnem zajtrku smo se po treh skupinah razvrstili na sledeče aktivnosti: jahanje islandskih konjev, nordijska hoja s team building igrami in naravoslovne urice po gozdu Kozjaka. Popoldne smo šli v dveh skupinah, po razredih – eni v Avstrijo, drugi pa so imeli predstavitev bolezni in poškodb, povezanih z naravo, ter praktične vaje prve pomoči. Zvečer smo na sosednji jasi opazovali zvezde, izvedeli o nastanku Mlečne ceste, predvsem pa si zamišljali želje ob utrinkih. Noč je bila jasna, zato pričakujemo mrzlo jutro.

Naši dnevi so polni novega znanja, preizkušenj, učenja, predvsem pa druženja in navezovanje medosebnih stikov. Imamo se nepozabno.

 

 

Prispevek pripravila: J. Šabić

Fotografirale: P. Skočir, K. Stanovnik, J. Šabić, I. Špelič

 

Oznake: , , , , , , ,