V četrtek, 7. 6. 2018, so bili učenci, ki so v tem šolskem letu usvojili »zlatega orla«, nagrajeni z dnevom presenečenj. Obiskali so Hišo Evropske unije, se okrepčali v piceriji Promenada in se po prijetnem klepetu povzpeli z vzpenjačo na Ljubljanski grad. Tam so si ogledali razstavo zmajev, s stolpa občudovali Ljubljano s ptičje perspektive, pokukali v kapelo sv. Jurija, kjer je g. Miran njihova imena napisal s čudovito kaligrafsko pisavo. Čas je prehitro mineval in pred nami sta bila le še spust z vzpenjačo na Krekov trg ter vrnitev domov.

Kako so dan presenečenj doživeli »zlati orli«:

Valter Kovšca, 6. d
Na izletu sem se počutil zelo dobro že ob prihodu na prvo postajo. Izvedel sem veliko novih in zanimivih podatkov o Evropi. Nato smo šli na pico, ki je bila presenetljivo nasitna in zelo okusna. Odšli smo še na grad in tam pogledali razstavo o zmajih ter šli na razgledni stolp. Moje mnenje je, da so mnogi učenci zamudili lepo priložnost za zelo lep in poučen dan. Vsem priporočam pridno branje za srebrnega in zlatega orla. Zdaj vem, da se to splača!

Maja Ostanek, 7. a
Na dnevu presenečenj mi je bilo zelo všeč. V Hiši Evropske unije sem se naučila veliko novega, npr. o komisarjih, parlamentu, Evropski uniji … Všeč mi je, da spodbujajo tudi mlade. Na Ljubljanski grad smo se odpeljali z vzpenjačo, kar je bilo zame prvič. Ogledali smo si razstavo o zmajih. Nisem vedela, da vemo toliko dejstev o njih. Z razglednega stolpa je bilo zelo zanimivo gledati visoke nebotičnike in druge atraktivne stavbe. Dan nam je še polepšal igralec Voranc Boh. Izleta ne bom pozabila, saj sem doživela veliko novega in tudi med seboj smo se zelo lepo razumeli.

Katja Košir, 7. a
Dan presenečenj se mi je zdel čudovit. Doživeli smo veliko dogodivščin, iz katerih smo se naučili veliko novega. Odšli smo v Hišo Evropske unije in na Ljubljanski grad ter seveda na pico. Ves dan je bil prežet s smehom, kar mi je bilo zelo všeč. Zelo smo se zabavali. Komaj čakam, da naslednje leto spet opravim zlatega orla in ponovno doživim kak čudovit dan.

Ela Manuela Erčulj, 9. a
Prejšnji teden smo se zlati orli odpravili na izlet presenečenja v Ljubljano. Pričakovala sem, da bomo odšli v galerijo ali na ogled kakšne predstave, kar bi bilo krasno, a sem bila s potekom dneva še bolj zadovoljna. V hiši EU je bilo zelo zanimivo – poleg osnovnih informacij smo lahko vprašali o stvareh, ki se nas osebno tičejo in nas zanimajo. Všeč mi je bilo sproščeno vzdušje v piceriji, kjer smo se vsi lahko umirjeno pogovarjali, najbolj pa mi je bil všeč voden ogled razstave o zmajih na gradu. Čeprav seveda berem zase, me taki dogodki le še bolj spodbujajo, glede česar sem zelo vesela.

Tajda Koščak, 9. d
Izlet presenečenja je bil izredno zanimiv in popolnoma nepredvidljiv. Najprej smo se odpravili v Hišo Evropske unije, kjer so bili zelo prijazni in so nas zelo lepo sprejeli ter si velikodušno vzeli čas za nas. Na zanimiv način so nam predstavili svojo ustanovo, ogled smo zaključili z interaktivno igro. Sledilo je naše kosilo, nad katerem smo bili prav vsi navdušeni. Tam smo veliko govorili in se med seboj še bolje spoznali. Nato pa smo se z vzpenjačo popeljali na Ljubljanski grad, kjer smo si najprej ogledali razstavo o zmajih in se nato ustavili pri prijaznem grajskem pisarju, ki je vsakemu s kaligrafsko pisavo napisal njegovo ime. Iskreno se mu zahvaljujemo za ta spomin na dan presenečenja. Vrhunec dneva pa je bil obisk stolpa na gradu. Sama sem bila zelo presenečena nad izjemno organizacijo in trudom, ki so ga vložili v nas, zlate bralce. Všeč sta mi bila sproščen način in majhna skupina, v kateri smo odlično sodelovali. Še enkrat bi se rada zahvalila šoli in vsem posameznikom, ki so nam to omogočili in pri tem sodelovali, še posebej organizatorici dneva presenečenj, knjižničarki Sabini Vidmar, ter naši spremljevalki, učiteljici Ireni Daugul.

Zapisala in fotografirala: Irena Daugul

 

Oznake: , , ,