Časi, v katerih smo se znašli, nam onemogočajo razna druženja. Zato smo se četrtošolci odločili, da v mesecu decembru spoznamo nove prijatelje, kar preko Zooma.

V ponedeljek, 21. 12. in v torek, 22. 12. 2020, je bila med uro angleščine na Zoomu kar precejšnja gneča. Med nami so se znašli še nepoznani obrazi.

Na začetku ure smo s pomočjo igrice ugotavljali iz katere šole prihajajo naši novi prijatelji. Ugotovili smo, da učenci obiskujejo Osnovno šolo Žužemberk, in sicer podružnično šolo Ajdovec, Dvor in Šmihel.

Nato smo se razdelili v skupine, kjer smo se natančneje spoznali in o svojem prijatelju izvedeli zanimive stvari. V angleščini smo jih povprašali po imenu, starosti, rojstnem dnevu, kraju, v katerem živijo ter njihovi najljubši barvi, številki in hrani. Med pridobivanjem podatkov smo skrbno izpolnjevali osebno izkaznico svojega novega prijatelja.

Ker pa je bila to zadnja ura angleščine v tem koledarskem letu, smo izdelali virtualno voščilnico ter si izrekli lepe želje za prihajajoče leto.

Naše srečanje je trajalo malce dlje, kot smo načrtovali. Veseli smo bili, ker smo spoznali nove učiteljice in učence To je dokaz, da smo srečanje nestrpno pričakovali in kar nismo želeli, da se konča. Poslovili smo se s pesmijo, dobrimi željami in širokim nasmehom na obrazu. Srečanje smo zapustili s prijetnimi in toplimi občutki, ker nam je uspelo v teh negotovih časih skleniti nova prijateljstva.

Navsezadnje pa smo ugotovili in se naučili, kako pomemben in koristen je tuji jezik ter njegova uporaba v vsakdanjem življenju.

Zahvaljujemo se osnovnošolcem iz PŠ Ajdovec, Dvor in Šmihel za sodelovanje in upamo, da se naše poti v tem šolskem letu še srečajo.

Več kot besede pa bodo povedale spodnje fotografije nastalih voščilnic.

Prispevek in fotografije pripravili:

četrtošolci iz OŠ Žužemberk in PŠ Žalna ter učiteljici Katja Ciglar Udovič in Nastja Zalašček

 

Oznake: , ,