Vprašanje, ki ga pogosto slišimo v razredu. Razmišljali smo, kako bi se lahko temu izognili in uporabo maske naredili bolj smiselno in predvsem bolj varno. Padla je ideja, da bi si naredili vrečko iz blaga, kamor bi v razredu shranjevali masko. Učenci so pobudo z veseljem sprejeli in bili pri tem zelo ustvarjalni. Izzivi z vtikanjem niti v šivanko in šivanjem so bili za nas mala malica. Dokončani izdelki so bili plačilo za vsako težavo, ki se je pojavila.

Ko smo šivali, je bilo zelo zabavno. Jaz že dolgo nisem šivala in zdaj sem se spet naučila. Na začetku je bilo težko, ampak na koncu je prišlo vse skupaj. (Manca)

Pri šivanju je bilo zelo zabavno. Ni bilo težko. Ne bom »šivilj«. (Nejc)

Všeč mi je bilo, ker sem prvič šivala. Naučila sem se šivati robove. (Ana)

Malo me je bilo strah, a je bilo vse v redu. Zdaj znam šivati. To bi še kdaj delala. (Ana Filipa)

Bilo mi je všeč, ker sem prvič šival. Počutil sem se v redu. Ne bom kirurg, ampak je zabavno šivat. Več kot trinajstkrat sem se zbodel. (Gal)

Jaz sem se zelo zabavala, ko smo šivali. Bilo bi mi všeč, če bi to še kdaj ponovili. (Lana)

Všeč mi je bilo, ker smo se hecali, igrali in ustvarjali. Všeč mi je bilo, ker sem prvič šival. Zadovoljen sem, ker smo naredili lep izdelek. (Aljaž)

Meni je bilo všeč, ker sem se naučila šivati perlice. (Tjaša)

Šivanje je bilo zelo zabavno. Težje je bilo prišiti perlico, a sem lahko. Šival bi še kdaj. Všeč mi je bilo, ker sem prvič šival. (Andraž)

Všeč mi je bilo, saj sem se počutil  kot krojač. Naslednjič, če bomo še šivali, bi rad popravil svoje spretnosti. Bolj bom natančen in delal bom malo krajše šive. Užival sem v tej preizkušnji. To predlagam tudi vam. (Vid)

Zapisala in fotografirala: Andrejka Perko

 

Oznake: , , ,