Prihajajoči teden bo posvečen pisanju z roko, ki ga organizira Društvo Radi pišemo z roko. Z vsakoletno akcijo želijo prispevati k ohranjanju kulture pisanja. Pisanje je zelo pomembna sposobnost in spretnost. Možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Rezultati ameriške raziskave so pokazali, da so študentje, ki so učno snov zapisovali z roko, le to v spominu zadržali dlje časa. Pri pisanju z roko se vključi dvanajst možganskih centrov in sodeluje trideset mišic in se pri tem ustvarja mišični spomin. Prav tako naj bi se nam utrlo več idej in naj bi ohranjali dolgotrajnejšo pozornost.

V času prevlade digitalne komunikacije, ki jo epidemija še v večji meri podpira, je pisanje nepogrešljiva spretnost, ki jo moramo ohranjati in negovati.

Vabimo vas, da se pridružite Tednu pisanja na roko. Svojemu prijatelju, sošolcu … napišite pismo. Pismo fotografirajte in ga pošljite na elektronski naslov: janja.pecelin(at)oslag.si. Ne pozabite zapisati komu je pismo namenjeno, da ga mu bom lahko posredovala.

Hvala vsem, ki boste sodelovali pri ohranjanju kulture pisanja.

Zapisala: Janja Pečelin

 

 

Oznake: , ,