V petek, 28. 10. 2022, smo se za dve šolski uri odpravili v bližnji gozd. Najprej smo se s pomočjo strani neba razdelili v skupine po dva ali tri. Pripravljenih smo imeli 6 delavnic, dobili smo tudi kartonček, na katerega smo dali štampiljko za opravljene naloge, učiteljica pa nam je pri vsaki delavnici zapisala še število pridobljenih točk.

Na delavnici Guy Fawkes smo morali prebrati besedilo ter odgovoriti na vprašanja. Potem smo odšli na delavnico Telesa in liki, kjer smo izdelali telo po izbiri in povedali njegove značilnosti. Geometrija je bila delavnica, na kateri smo z naravnimi materiali izdelali premice, daljice, poltrake. Seveda ni bilo vse popolnoma ravno in natančno. Bili smo tudi na delavnici Premetanke. Tam smo iz besedila o gozdu izpisali deset besed ter iz njih premetali in sestavili nove besede in zapisali zgodbo. Na delavnici Časovni trak smo zgodovinska obdobja razvrstili od prazgodovine do sodobnosti. Na njih smo položili slike iz različnih obdobij. Vmes smo odšli še na malico. Na koncu smo sešteli osvojene točke. Najboljša skupina je izgubila le pol točke!

Meni se zdi tak pouk odličen, sploh zato, ker uporabljamo vse svoje sposobnosti, znanje in iznajdljivost, predvsem pa vsa svoja čutila. Bilo je fantastično.

Prispevek pripravila: Mija Petrič, 5. b J z razredničarko

Fotografirala: učiteljica Zvonka

 

Oznake: , ,