Ugodna vremenska napoved in izvajanje projekta Evropski teden športa na šoli sta bila dva glavna razloga za organizacijo prvega športnega dne prvošolcev DE Adamičeva.

Četrtek, 28. 9. 2023, smo res težko čakali. In končno je prišel. Odšli smo na pohod. Naš pohodni cilj je bil kraj Malo Mlačevo, čas pa nam je kasneje dopustil, da smo ta cilj celo presegli.

Po meglenem štartu izpred šole se nam je že po nekaj kilometrih hoje prikazalo sonce, zato smo lahko slekli topla oblačila in se prepustili sončnim žarkom. Na poti smo se ustavili na nekaj vadbenih postajah in izvedli vaje z informativnih tabel. Opazovali smo velika koruzna polja, jesenske spremembe in okolico. Že v uri in pol smo bili na igrišču na Malem Mlačevem. Tam smo pojedli malico, si odpočili in se malo poigrali s svojimi vrstniki. Ostalo nam je še kar nekaj časa, zato smo se odločili, da naš pohod nadaljujemo. Prišli smo do ostankov gradu Boštanj. Ogledali smo si okolico, nato pa jo mahnili nazaj proti šoli. Čeprav smo nekateri zadnje kilometre premagovali veliko težje kot prve, nihče ni tožil o bolečinah v nogah. Prihod v šolo je bil zmaga za vsakega izmed nas.   

Prispevek pripravila in fotografirala: Dragica Pirnat

 

 

Oznake: , , , , ,