Danes smo na Tovarniški odganjali zimo in klicali pomlad. Pri tem so sodelovale številne zabavne pustne maske.

Danes smo med nas pričarali pravo mavrico edinstvenih in zanimivih kostumov. Vsi, ki so se danes sprehodili po naših hodnikih so lahko srečali čarovnice in čarovnike, telebajske in klovne, miši in mačke, hudičke in angelčke, pirate in kavboje, policiste in nindže, vampirje in njegove neveste, samuraje, serviserje, princese, zdravnike, zajčk in jelenčke, pikapolonice in metulje, dinozavre in tigre, vojake in nindža želve, race in kokoši, gobice, Einsteina in Kleopatro, Gandalfa in Sticha, smrt in okostnjake, potapljača, raziskovalce, Pike Nogavičke, Spuži Kvadratnika, zombije in pico, nogometaše in košarkarje, starejše gospe ter en cel kup bonbonov M&M.  In še bi lahko naštevali. Vse maske so bile nagrajene z drobno pozornostjo.

Med glavnim odmorom smo se vsi posladkali s slastnimi krofi, kot se za praznik spodobi. Privoščili pa smo si tudi nekaj glasbe našega enkratnega šolskega benda. Mlajši učenci so rajanje nadaljevali tudi kasneje, z mimohodom mask učencev z Adamičeve ter vrtčevskih otrok, kot tudi druženjem in plesom na šolskem igrišču.

Tovarniška je zagotovo pomembno pripomogla k širjenju pozitivne energije in k veselemu pričakovanju pomladnih dni – v upanju, da čim prej brez tistih drugih mask!

 

Besedilo in fotografije: Petra Radujko

 

Oznake: , , ,