Prvošolci smo v tednu otroka doživeli veliko novega in posebnega. Vsak dan smo z navdušenjem pričakovali novo presenečenje.

Obiskala nas je medicinska sestra, ki nas je podučila, kako še bolje skrbeti za svoje zdravje. Obljubili smo, da si bomo pogosteje umivali roke, pili več vode in se več gibali na prostem.

Na igrišču nas je pričakala učiteljica s kitaro. Skupaj s tretješolci smo prepevali, se igrali in zabavali.

Nekateri učenci so odšli v gozd, spet drugi so odšli na bližnja igrala. Nekateri učenci so se igrali igre v razredu, spet drugi športne igre v telovadnici.

V Mestni knjižnici nas je pričakala gospa Tanja Zavašnik. S čudovito pravljico Pipovo potovanje nas je najprej popeljala v pravljični svet, nato pa nam dala priložnost nastopati na pravem odru, na katerem smo se razredi predstavili drug drugemu.

V petek smo vsi učenci naše enote tekli Eko podnebni tek. Prvošolci smo se res izkazali in s skupnimi močmi pretekli celih 40 minut. S ponosom smo nosili štafetno palico in obljubili, da bomo še bolj skrbeli za našo zemljo. Ugašali bomo luči, pobirali smeti, pri umivanju rok zapirali tekočo vodo in z drugimi aktivnostmi do narave pokazali še več odgovornosti.

Teden otroka smo zaključili z obiskom malega mesta v Ljubljani. V Minicity-ju smo preživeli kar celo dopoldne. Ob igri in učenju skozi igro smo že lahko premišljevali, kaj bomo postali, ko bomo veliki. Nekateri bomo policisti, gasilci, učitelji, drugi bomo gradili hiše, postali prodajalci in še marsikaj. No, nekateri smo že veliki, a izkušenj nam zagotovo še primanjkuje.

Prvošolci se strinjamo, da smo uresničili letošnji slogan tedna otroka SKUPAJ SE IMAMO DOBRO, saj smo se res imeli dobro. Če ne verjamete, pa povprašajte še katerega izmed učencev.

Prispevek uredila in pripravila: Tanja Galli

Fotografije: Tanja Galli

 

Oznake: , , ,