V petek, 7. 2. 2020, smo s šolsko proslavo na Tovarniški počastili slovenski kulturni praznik in 220-letnico rojstva našega največjega pesnika. Učenci so se predstavili z recitacijami, petjem in igranjem na glasbila. Znova in znova smo prijetno presenečeni nad njihovimi talenti in sposobnostmi.

Šolsko proslavo sta povezovala učenca iz 6. in 8. razreda, ki sta ste v tej vlogi preizkusila prvič in zato jima čestitamo za pogum.

Ravnateljica nas je nagovorila s spodbudnimi besedami o kulturi in o pesniškem ustvarjanju Franceta Prešerna in o tem, kako pomembno je negovati slovenski jezik.

Podelili smo tudi deset malih Prešernovih nagrad, ki jih vsako leto ob kulturnem prazniku podelimo učencem za delo na različnih umetniških področjih.  Nagrade so namenjene devetošolcem, obetavnim mladim umetnikom, ki so se v teh letih na šoli še posebej izkazali s sodelovanjem in udejstvovanjem na različnih umetniških področjih in s tem pripomogli h kulturnemu utripu šole.

Nagrado za literarno področje sta prejela Maja Ostanek in Jernej Škufca. Nagrado za glasbeno področje je prejela Pavlina Šifrar. Nagrade za gledališko področje so prejeli Jernej Škufca, Tisa Predalič, Lara Ratko, Matevž Bedene, Ajda Zupančič, Mark Rombo in Maja Potokar.

Podelili smo tudi dve pohvali za likovno področje, ki sta ju prejela Gal Bukšek in Pia Perovšek, in pohvalo za gledališko področje, ki jo je prejela Maja Ostanek. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo in jim želimo veliko ustvarjalnosti na  za nadaljnje poti po umetniških vodah.

Luna Zrnec je prav za to šolsko proslavo naslikala našega pesnika, Franceta Prešerna. Njena upodobitev pesnika je za učenko iz 6.razreda izjemna. Čestitke!

Prispevek pripravile in fotografirale: Jožica Pečnik, Špela Bagon in Sabina Vidmar

 

Oznake: