Naša podružnica je ponovno zaživela, ko je kar nekaj učencev prve triade, 18. maja, ponovno zakorakalo v nekoliko spremenjeno šolsko okolje.

Malo zaskrbljeni, a hkrati nasmejani in z iskricami sreče v očeh so se vračali v razrede in opazovali svoje »nove« sošolke in sošolce. Sramežljivo pa vendar z zadovoljstvom so pozdravljali prijatelje, ki so jih že močno pogrešali. Ponovno srečanje prijateljev, so bili drobni, a neprecenljivi trenutki sreče. Kaj kmalu so se otroci sprostili in z veseljem delili svoje dogodivščine, ki so jih doživeli v času, ko se niso videli.

Drugošolci so že prvi dan ugotavljali, da je kar veliko sprememb in novih pravil. Da ne bi pozabili nanje, so se odločili, da izdelajo piktograme ter jih razporedijo po šoli. Ti jih bodo ves čas opominjali.

Otroci so bili najbolj zaskrbljeni, ker niso vedeli, kaj bodo sploh lahko počeli, če pa bodo morali ves čas upoštevati medsebojno razdaljo. Počasi so spoznavali, da to ni velika ovira, morda je celo prednost, da obudijo stare ali pa ustvarijo nove igre in tako vseeno zabavno preživljajo čas z različnimi dejavnostmi (ristanc, skrivalnice, pantomima, pogovorne kartice, lovljenje brez dotikov, uganke, pripovedovanje šal, besedne asociacije, ogled črno-belega filma …). Tudi naše »pike« pred šolo so lahko zelo uporabne za igro.

Veseli smo, da imamo podeželsko okolico šole in lahko učilnice zamenjamo za naravo ter se učimo na svežem zraku.

Šolski okoliš je ponovno živahen in že od daleč se sliši otroški vrvež. Učenci in učiteljice smo veseli, da smo se lahko vrnili in skupaj preživljamo dopoldneve.

Vsem četrtošolcem in petošolcem pošiljamo lep šolski pozdrav. Hkrati pa jim sporočamo, da se že veselimo ponedeljka, ko se nam bodo pridružili v šoli in se tudi oni srečali s svojimi sošolci.

Prispevek pripravila: učiteljica Miša

Fotografirala: učiteljica Miša

 

Oznake: , , , ,