V soboto, 22. aprila,  je bil prav poseben dan za naš planet, saj smo obeležili dan Zemlje. V ta namen smo tudi učenci prvega, drugega in tretjega razreda v sklopu naravoslovnega in tehniškega dneva v ponedeljek, 24. 4. 2023, počastili omenjen datum.

Dan je bil prepleten z EKO vsebinami. Osvežili in poglobili smo kar nekaj pomembnih vsakodnevnih navad, kot je na primer ločevanje odpadkov, ponovna uporaba odpadnih materialov, čiščenje okolice in ravnanje s hrano, saj je bil to namreč tudi dan, na katerega smo se še posebej trudili pojesti šolsko malico in kosilo, da bi zavrgli čim manj hrane.

Za začetek smo si ogledali video prispevek, ki nam je dal zagon za razmislek o našem ravnanju z odpadki. Preizkusili smo se v ločevanju odpadkov tako v razredu, ko smo izdelali plakat in se o materialih pogovarjali, kot tudi v praksi, ko smo v bližnji okolici šole pobrali vse, kar v naravo ne sodi in smo kasneje tudi najdeno razvrstili v pravilen zabojnik. Dan smo popestrili tudi z ustvarjanjem iz odpadnih materialov, saj smo izdelali najrazličnejše figure. 

Ta dan je bil prijeten in poučen, Zemlja pa nam je bila zagotovo zelo hvaležna.

Prispevek pripravila: učiteljica Nastja

Fotografirale: učiteljice 1. triade 

Vir naslovne fotografije:

https://deloindom.delo.si/energija-in-okolje/okolje/22-april-svetovni-dan-zemlje

 

Oznake: , , , ,