Za nami je jesenska zbiralna akcija odpadnega papirja DE Adamičeva.

Vreme nam je tokrat pošteno zmešalo štrene. Bilo je muhasto jesensko, a mi se nismo dali. Učiteljice smo se toplo oblekle in upale, da nam uspe ponoviti spomladanskih 3.980 kg. Še posebej toplo nas je grela misel na fantastično predstavo Pojte, pojte drobne ptice, ki smo si jo z zbranimi sredstvi lanskoletne zbiralne akcije in prispevkom ZKD Grosuplje lahko v tednu otroka zastonj ogledali vsi učenci DE Adamičeva!

Po bolj klavrnem začetku nam je le uspelo privabiti nekaj najbolj zagretih učencev in staršev naše šole. Vsem, ki ste sodelovali, smo zelo hvaležni za zavzetost, voljo in trud, da ste sodelovali in prinesli odpadni papir. Ni ga bilo eko-junaka, ki zraven ne bi pripeljal še ponosnega širokega nasmeška! Marsikdo pa je zraven še dodal: »Še več takšnih predstav!« Tudi letos so najbolj zagreti papir stehtali kar doma. Pravi ekofrajerji, ni kaj!

Naš moto pa se je sicer tudi letos glasil: Vsi za enega in eden  za vse! Papirja tako nismo tehtali po razredih, ampak smo stehtali le končno težo ter znova dokazali, da skupaj zmoremo več. Zbrali smo 1.700 kg!

Že zdaj napovedujemo tudi spomladansko zbiralno akcijo. Bodi EKOFRAJER in sodeluj tudi ti! Z zbiranjem lahko začneš že danes!

Prispevek pripravila in fotografirala: ekokoordinatorica Andreja Bolkovič

 

Oznake: , , ,