Petošolci smo se pri naravoslovju in tehniki pogovarjali o vremenu, spoznali vremenske simbole ter iskali aktivnosti, katere lahko izvajamo ob določenih vremenskih pojavih.

Strinjali smo se, da je v vetrovnem vremenu zelo zabavno spuščati zmaja, zato smo zavihali rokave in v petek, 1. 10. 2021 na prvem tehniškem dnevu izdelali prav zmaja.

Pripravili smo mize ter pripomočke (navodila za izdelavo, škarje, lepenkarske nože, kovinska ravnila, vrvico ter večjo plastično vrečko). Pregledali smo navodila in jim korak za korakom pridno sledili, da je nastal zmaj. Na koncu smo pogrešali le navodilo za pritrditev vrvice, s katero bi držali zmaja.

Poleg zmaja je nastalo tudi padalo. Uspešen konec tehniškega dneva smo zaključili na travniku, kjer smo preizkusili letenje zmaja in padala.

Večino zmajev je nagajivo poletavalo nad travnikom, padalci so uspešno pristajali na zelenici, nekaterim pa zaradi pomanjkljive izdelave to ni uspelo. Veliko izkušenj z varno uporabo orodji smo si pridobili že pri pouku naravoslovja in tehnike, ko smo izdelovali balon.

»Tehniški dan nam je bil zelo všeč, saj smo se ob delu sprostili ter se zabavali in upamo, da bomo kmalu spet lahko imeli kakšnega!«

Prispevek pripravila: učiteljica Nastja s petošolci

Fotografirali: učitelji Urban, Nastja in Alenka

 

Oznake: , , , ,