Šolski novinarji OŠ LA Grosuplje predstavljamo intervjuja z našima učencema, ki sta uspešna na športnem področju. To sta Nejc Adam, atlet, ki je v lanskem šolskem letu zaključil 9. razred in letošnji osmošolec, Pavel Mohar, smučarski skakalec. Biti uspešen športnik ni ravno »mačji kašelj«, a ne!?

1. Kateri so vajini največji uspehi?
Nejc nam je zaupal, da je bil dvakrat mladinski evropski prvak, enkrat v suvanju krogle, drugič pa v metanju kopja in enkrat državni prvak v suvanju krogle.
Pavlov največji uspeh je drugo mesto na moški reviji skokov in dvakrat peto mesto na regijskem tekmovanju leta 2020.

2. Ali so vaju starši podpirali?
Starši so ju vedno podpirali pri športu. Pavla kar štirikrat na teden vozijo na trening, potem so še tekme … Pavlov oče ga tudi za kakšen teden pelje na Pokljuko. Brez starševske podpore je skorajda nemogoče trenirati. S treniranjem smučarskih skokov je Pavel začel 2019. Pred tem je bil navdušen gledalec smučarskih skokov, rad je skakal tudi z alpskimi smučmi. Nujna posledica je bila, da so smučarski skoki postali del njegovega vsakdana.

3. Ali vedno uživata v športu?
Nejc nam je odgovoril, da vedno uživa v športu, ampak samo v določenem športu oziroma najbolj v atletiki. Pavel tudi izjemno uživa v skokih, rad pa ima tudi nogomet in kolesarstvo.

4. Ali bosta nadaljevala s športom?
Vsekakor bosta še nadaljevala s športom, saj ju šport zelo veseli in sprošča.
Nejca smo še vprašali, ali je bil vedno dober v športu in povedal nam je da je bil vedno povprečen, samo ob koncu 8. razreda je postal boljši in bolj aktiven v športu. Nejc se poleg atletike ukvarja še s košarko.

5. Vajini cilji za prihodnost?
Nejc bo še nadaljeval s treniranjem atletike in se bo še bolj potrudil in bo »dal vse od sebe«, saj želi dosegati čim boljše rezultate. Enakega mnenja pa je bil tudi Pavel.

Bravo, Nejc in Pavel! Vsem mladim sporočata, da sta vztrajno, pridno treniranje ter vložen trud edini »recept« za uspeh, pa ne samo na področju športa …

Želimo vama čim manj poškodb in čim več medalj.

Šolski novinarji OŠ LA Grosuplje

Fotografiji sta s spletne strani Občine Grosuplje in s spletne strani SSK Ilirija.

 

Oznake: , , ,