Letos je NMSB potekal od 8. septembra do 8. oktobra. Na DE Adamičeva smo prvošolci  v projektu sodelovali  in z učenci ter starši spodbujali branje. Na željo po branju imajo vpliv tako šola kot starši, stari starši in vrstniki. Najprej smo vzpodbudili starše, da nam pri navduševanju nad branjem pomagajo in s svojimi otroki preberejo čim več knjig, pravljic, stripov, slikanic …

V šoli smo za vsak razred pripravili prostor, kjer so učenci lahko pokazali, koliko in kaj so prebrali. Štirje palčki, ki so priskočili na pomoč iz pravljice Sneguljčica in 7 palčkov, so okoli svoje slike zbirali “gobice”, na katerih je pisalo, katero knjigo so učenci prebrali.

Razredi so sicer med seboj tekmovali, kdo bo prebral in zbral več gobic okoli palčkov, a to je zdravo tekmovanje! Ko beremo in poslušamo pravljice, masiramo možgančke, širimo besedni zaklad, krepimo govor, z branjem bolje razumemo svet, si krepimo samozavest, burimo domišljijo in še in še bi lahko naštevali.

V času govorilnih ur si lahko palčke ogledate, morda pa dobite kakšno idejo, katero pravljico si želite prebrati. Nekaj literature, ki se je pri branju največkrat pojavljala, je zapisana tukaj:

– Sneguljčica, Rdeča kapica, Zmajček Zog, Bi se gnetli na tej metli, Zverjasec, Zverjašček, Najprijaznejši velikan, Čudna zgodba, Trije medvedi, Pod medvedovim dežnikom …

Kljub temu, da se je projekt Nacionalni mesec skupnega branja zaključil, vas vzpodbujamo in navdušujemo, da berete z vašimi otroki VSAK DAN!

Članek in fotografije pripravila: Tanja Galli

 

Oznake: , , ,