Teden otroka je za nami, pri nas pa še vedno velja Skupaj se imamo dobro.

V tem tednu smo izvedli nekaj delavnic in posebnih šolskih ur, ostalo pa nam je še veliko dejavnosti, ki jih bomo lahko izvajali.

Skozi cel teden smo oblikovali velik pano na našem hodniku. V ponedeljek je bil bolj prazen, vendar nič manj zanimiv. Na njem je bil le razpored dejavnosti in QR kode. To je bilo šele zabavno. Res smo se imeli dobro, ko smo s tablicami hodili po šoli, iskali še druge QR kode, jih skenirali in opravljali dejavnosti in naloge, ki so se skrivale v njihovem zapisu.

Ena od QR kod je skrivala posnetek pesmi Nipkeja, letošnjega ambasadorja tedna otroka. S svojo pesmijo Skp se mava dobr  nas je navdušil, da smo zaplesali in se imeli res dobro. Nekateri smo to naredili v večjih, drugi pa v manjših skupinah.

V varstvu vozačev in podaljšanem bivanju smo se preizkusili z gubanjem papirja – origami. Ni bilo enostavno, je bilo pa zabavno.

Sreda je bila nekaj posebnega tudi za naše učitelje. Skupaj smo praznovali svetovi dan učiteljev in prejeli prav posebno darilo svoje učiteljice. Sami smo si lahko izbrali prostor, predmet in vsebino ter načrtovali in izvedli uro. Čisto malo nas je pri tem usmerjala učiteljica. Izvedba je bila odlična, zabavna in zelo poučna. Res smo se imeli dobro.

V petek pa se je na šoli zgodilo nekaj nepredvidljivega. V vrtcu je prenosnemu računalniku zagorela baterija. Požar se je hitro širil, zato se je vklopil tudi požarni alarm. Hitro in varno smo se rešili iz šole in počakali na gasilce PGD Račna. Še dobro, da je šlo samo za vajo. Z gasilci smo se pogovorili o tem in še o marsičem drugem. Zelo nazorno so nam predstavili naprave in orodja, ki se skrivajo v njihovem gasilskem tovornjaku. Tudi letos smo se preizkusili v gašenju namišljenega požara in vodo usmerjali različno daleč in visoko. Gasilci pa so velikodušno poskrbeli tudi za našo sladkosnednost. Hvala.

Slogan letošnjega leta bomo ponesli tudi v prihodnje tedne vse do konca šolskega leta.

Prispevek pripravila: Andrejka Perko

Fotografije: učiteljice

 

Oznake: , , , , , , ,