Prebujeni v sobotno jutro se z veseljem spominjamo tedna, ki smo ga preživeli v Čatežu. Kot tretješolci imamo namreč ta privilegij, da lahko za 5 dni zapustimo šolske klopi in jih zamenjamo z bazeni in tobogani. Čakala nas je namreč čisto prava pustolovščina.

Po opravljenem preizkusu prvi dan, kjer smo izkazali svoje znanje plavanja, je sledilo delo po skupinah. Nismo samo plavali, ampak smo se tudi igrali, potapljali, čofotali, se vozili s toboganom, predvsem pa se ob učenju zabavali. Tako zelo hitro smo se prilagodili na vodo in njene zakonitosti. Noben napor ni tako hud, če zraven uživaš. In z učitelji, ki so predani svojemu delu, teden res hitro mine.

Prijetno utrujeni smo vsak večer zaspali, pred tem pa smo se družili in zabavali s svojimi sošolci. Kako lepo se je družiti pod milim nebom, plesati v dežju, skakati po lužah, peti in plesati, kot da te nihče ne gleda! Tudi vreme se je poigralo z nami, a to v nas ni prebudilo želje, da se predčasno vrnemo v šolske klopi. Le-te nas bodo počakale, mi pa smo želeli izkoristiti vsako priložnost za napredek in novo izkušnjo. Ugotovili smo, da smo polni talentov, ki pridejo na plano, če jih pospremita bučen aplavz in navdušenje na koncu. Enako velja tudi za učitelje, ki znajo razkriti svojo navihano plat, če jih le mile otroške oči dovolj časa navdušeno gledajo.

Koliko izkušenj smo pridobili in koliko novih prijateljstev smo stkali! Na koncu si lahko ponosno priznamo, da smo postali pravi plavalci in le hvaležni smo lahko za vse doseženo v tem tednu.

Prispevek pripravila in fotografirala: Mateja Skender Žužek

 

 

Oznake: , , , , , ,