22. aprila ima Zemlja rojstni dan. Prvošolci smo ji od srca zapeli Vse najboljše! Dan smo obeležili s poučnimi vsebinami o planetu ter ustvarjali iz odpadne embalaže.

Da bomo tudi mi, drugošolci, prispevali v mozaik zdravega in lepega planeta, smo Eko dan razdelili na dva dela. V prvem delu smo si ogledali risanko o varčevanju z energijo. Pogovorili smo se, kaj lahko storimo in kako lahko tudi najmlajši varčujemo. Napisali smo svoje obljube Zemlji, da jo ohranimo čisto in zdravo. V šolo smo prinesli odpadno embalažo. Zelo pomembno je, če jo uspemo predelati in ponovno uporabiti. To smo danes storili tudi mi ter ustvarjali in uživali pri delu. V drugem delu pa smo postali ekofrajerji in očistili okolico šole. Nismo pozabili na zaščitne rokavice in vrečke za smeti. Povabimo tudi vas, na sprehod v naravo, po odpadek in zabavo.

Tretješolci smo se na naravoslovnem dnevu najprej pogovorili o lepotah, ki nam jih ponuja narava ter spoznali, s čim vse onesnažujemo okolje in tako vplivamo na slabšo prihodnost našega življenja. Pripravili smo si modno revijo in se odpravili čistit šolski okoliš. Največ časa smo se zadržali v in ob potoku, kjer nam dela ni zmanjkalo.

V podaljšanem bivanju smo dan Zemlje preživeli v naravi, kjer smo opazovali, raziskovali in ustvarjali z naravnimi materiali.

Narava je res čudovita. Potrudimo se, da taka tudi ostane.

Prispevek in foto: učiteljice Miša, Darja in Helena

 

Oznake: , ,