V petek, 23. 11. 2018, smo se učenci 2. a, 2. b, 3. a in 4. a odpravili na športni dan v Športno društvo GIB Ljubljana Šiška.

Takoj ob prihodu so se učenci spraševali, kaj je lahko v tej manjši stavbi. A ko so vstopili v športno dvorano, so se hitro preoblekli, se razdelili v skupine in ugotovili, da se notri skriva kar nekaj zanimivih prostorov.

Ena skupina učencev je bila v dvorani za judo, v kateri so se otroci preizkusili v borilnih veščinah. Druga skupina je bila v dvorani, v kateri so imeli mini fitnes. Tretja skupina je bila v dvorani, v kateri so potekale igre z žogo. Dve skupini sta bili v gimnastični dvorani. Najprej so spoznali gimnastično jamo, napolnjeno s penicami. Nato se je ena skupina učila skakanja osnovnih gimnastičnih skokov na veliki prožni ponjavi, druga skupina pa se je osredotočila na učenje osnovnih gimnastičnih prvin v akrobatiki. Najzanimivejša pa je bila postaja na trampolin parku Super Jump Gib. Otroci so ob glasbi skakali po trampolinih, se igrali košarko in med dvema ognjema ter se preizkusili v skokih z višine (najpogumnejši učenci so skakali tudi salte).

Bili so navdušeni nad različnimi postajami, in ko so imeli skupno malico, so si na kratko izmenjali mnenja ter že komaj čakali, da se odpravijo na postaje, ki jih še niso obiskali. Njihova rdeča lička, prepotena oblačila in nasmeh na obrazu nam povedo, da so dan preživeli zabavno in hkrati aktivno. Ker pa športni dnevi niso kar tako – celo popoldne moraš telovaditi –, so nekateri učenci izkoristili vožnjo proti šoli za krajši spanec oziroma počitek.

Zapisala in fotografirala: Miša Mrzelj