Nadarjeni četrtošolci so se prvič preizkusili v pisanju članka za šolsko spletno stran. Poglejmo, kaj so zapisali po obisku Žabje hiše.

Žabja hiša je prostor, kjer so predstavljene značilnosti in posebnosti Radenskega polja. Najprej smo si ogledali dvoživke in pri tem mi je bilo všeč, da smo jih lahko prijeli v roko. Presenečen sem bil, da je bila krastača tako prijetna na dotik. Ogledali smo si tudi muzej Radenskega polja, kjer so bile predstavljene različne živali in jame, ki so tam.

V Žabji hiši smo se učili o dvoživkah, jamah in onesnaževanju. Prijela sem eno od dvoživk. Imela je mehek trebuh. Pogledali smo si tudi posnetek. Izvedela sem, da je le še 40% narave ohranjene. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo med odmorom iskali paglavce.

S šolo smo obiskali Žabjo hišo. Nahaja se v Mali Račni. Je prvi center ohranjanja v Sloveniji. V njej smo se naučili veliko o dvoživkah. Meni je bilo najbolj zanimivo, ko smo se pogovarjali o žabi krastači, katero smo tudi prijeli v roke. Moram pa priznati, da sem se res veliko naučila. Zelo mi je bilo všeč. Predlagam vam, da jo obiščete in se smejite. Ponosna sem, da imamo Žabjo hišo v našem kraju, kjer se lahko otroci veliko naučimo o živalih, ki domujejo v našem krajinskem parku.

Iz mlake do gozda,

mi prečkamo pot,

ker res je nevarna,

na nas pazite povsod.

Pošiljamo hvaležen žabji pozdrav: Rega Rega Kvak.

Fotografije: učiteljica Mateja

Prispevek: Ota, Gaber, Neja in učiteljica

 

 

Oznake: , , ,