V prvem tednu decembra smo izpeljali božično – novoletno Ekotržnico z rdečo nitjo Za darilo mi podari svoj čas. 

Voditeljici Lara in Zala ter voditelj Maks iz ME Tovarniška so nas samozavestno popeljali skozi kulturni program, kjer so se učenci vseh enot naše šole predstavili s plesi, predstavo in petjem. Ravnateljica je vse navzoče toplo pozdravila in otvorila Ekotržnico.

Obisk Ekotržnice je bil zelo dobro obiskovan. Obiskovalci so lahko poskusili najboljše ameriške palačinke, ki so jih pripravili učenci in učiteljice DE Adamičeva ter se pogreli ob vroči čokoladi in božičnem čaju, ki so jih pripravile učenke ME Tovarniška. Poleg tega so se lahko obiskovalci udeležili delavnic, ki so jih pripravile učiteljice iz vseh enot naše šole. Tako so lahko ustvarjali različne božično-novoletne okraske ter se slikali ob izvirnih okvirjih v prazničnem foto kotičku. Na stojnicah je kar dobro “dišalo” po božiču, saj smo lahko našli adventne venčke, okraske za smrečice, ročno izdelane voščilnice, piškotke, … Poleg unikatnih izdelkov naših pridnih učencev, pa smo lahko okušali dobrote in občudovali izdelke lokalnih dobaviteljev.

Zahvalila bi se vsem ekokoordinatoricam in učencem naše šole, ki z voljo, veseljem in znanjem sodelujejo pri pripravi Ekotržnice.

Prispevek pripravila in fotografirala: Špela Klančar