13. 2. 2020 smo na Tovarniški ponovno gostili gledališko skupino American Drama Group Europe, ki nas je v preteklih letih že navdušila s predstavo Oliver Twist. Učenci sedmih, osmih in devetih razredov so si tokrat ogledali gledališko igro Frankenstein. Na dogodek smo se predhodno pripravili pri pouku, tako da spremljanje predstave v angleščini ni predstavljalo večjih težav pri razumevanju zgodbe. Pri urah angleščine smo razpravljali o vprašanjih, ki jih igra, ki temelji na literarnem delu Mary Shelley, odpira in predstavili zgodovinski okvir dela. Učenci so zrelo utemeljevali svoje poglede glede razvoja znanosti, odgovornosti za svoja dejanja in odločitev, ki jih sprejemamo v življenju. Opremljeni z znanjem so zbrano sledili uro in pol trajajoči igri, kjer so le štirje igralci spretno prehajali iz lika v lik in ustvarili navidezno bogato igralsko zasedbo. Kljub skromnim pripomočkom so pri publiki uspeli izzvati močna čustva in jih vključiti v odrsko dogajanje. Učenci so svoja občutja strnili v naslednje misli:

Predstava je bila res nekaj dobrega za nas. Igralci so bili fascinantni. Z zelo malo pripomočki so prikazali veliko. Res so se vživeli v vloge in videlo se jim je, da so profesionalci. Zgodba je bila zanimiva in nekaj drugačnega. Bilo je tudi zelo poučno, saj nimamo veliko možnosti, da bi si ogledali predstavo v angleščini na takem nivoju. Zelo dobro je bilo, da smo lahko videli, kako dobro že znamo angleško. M. O.

Predstava je bila odlična in sem v njej užival od začetka do konca. L. Š.

Predstava mi je bila všeč. Igralci so bili super in so naredili zanimivo verzijo Frankensteina z veliko humorja. L. B.

Predstava je vzbujala vse občutke, od žalosti do jeze. Igralci so se zelo dobro znašli z vsemi pripomočki. Najbolj mi je bilo všeč to, da so na začetku vključili občinstvo v predstavo. G. H.

Predstava je bila smešna, žalostna in na trenutke tudi strašna. Zelo dobro odigrano! L. Š.

Med predstavo so igralci s publiko komunicirali na smešen način. Bili so res neverjetni, saj so nekateri igrali tudi po več vlog. T. M.

Predstava je bila zanimiva in razumljiva. Igralci so zelo razločno govorili, tako da smo lahko vse razumeli. Po predstavi je bil dober občutek, tudi s sošolci smo se pogovarjali o tem. Definitivno je to nekaj, kar bi moral vsak vsaj enkrat doživeti. K. P.

 

Besedilo in fotografije: Nina Stropnik Kunič

 

Oznake: , , , ,