Z učenci 2. a veliko časa preživimo skupaj v šoli, vendar se nam zdi, da druženja ni nikoli preveč, zato smo se odločili, da preživimo celo popoldne in noč v šoli.

Po pouku smo se odpravili na kosilo in nato v bližnji gozd, kjer smo gradili bivake, plezali po drevesih in se igrali. Preizkusili smo se tudi v čutni poti ob vrvici (učenci so poskusili s tipom ugotoviti, katerih predmetov se dotikajo).

Za tem smo se odpravili na lov za skritim zakladom. Učenci so po uspešno opravljenih nalogah zbirali črke, iz katerih so sestavljali geslo, to se je glasilo “hodulje”. Najspretnejša skupina je prva našla skriti zaklad, razdelila ga je med vse učence.

Seznanili smo se s šolsko postavo iz leta 1907 in se preizkusili pri uri lepopisja, pri čemer smo pisali s črnilom ter ptičjimi peresi (ugotovili smo, da moramo pisati zbrano in brez napak, saj se črnila ne da izbrisati). Sledilo je ročno delo. Vsak učenec je dobil leseno desko, v katero je s kladivom zabijal žeblje v poljubno obliko, nato pa okoli žebljev napeljal vrvico.

Pozno popoldne se je šolski hodnik spremenil v igrišče. Preizkusili smo se v različnih igrah: v skakanju v “žaklju”, balinanju, skakanju gumitvista, igri pepček ter v hoji s hoduljami. Družini Kastelic se iskreno zahvaljujemo za izdelane hodulje.

Z velikim veseljem smo povečerjali pice. Potem se nam je prilegel poseben kratek počitek, saj smo brali knjige ob svetilkah.

Ob mraku smo se hitro opremili z vsemi odsevniki in rutkami ter se odpravili na večerni sprehod.

Zvečer smo se pridno oprhali in preoblekli v pižame. V razred smo prinesli blazine, si uredili ležišča in imeli »disko«. Za tem smo se udobno namestili in si ogledali črno-bel film z naslovom Erazem in potepuh. Ker učenci kljub dejavnemu dnevu še niso bili utrujeni, smo med filmom pripravili čajanko in potem počasi zaspali.

Zjutraj so bili nekateri kar slabe volje, ker se je naš dogodek zaključil tako hitro in ker ne bomo več prespali v šoli. Vendar se bomo z veseljem spominjali skupne dogodivščine in druženja.

Prispevek in fotografije: učiteljica Miša Mrzelj

 

 

Oznake: , ,