Naši nogometaši so uspešno zaključili uvodne nastope letošnje sezone in se z zmago na finalu področnega prvenstva uvrstili na državno tekmovanje.

Šolska nogometna sezona se je začela na občinski ravni v organizaciji OŠ Brinje, kjer smo z zmago nad OŠ Šmarje -Sap in porazom proti OŠ Brinje osvojili 2. mesto.

Sledilo je medobčinsko tekmovanje v Stični, kjer se je zgodba ponovila. Zanesljiva zmaga na prvi tekmi in finalni poraz z OŠ Brinje, kar je bilo vseeno dovolj za uvrstitev na finale področnega prvenstva.

Zaključni turnir je v četrtek, 17. 1. 2019, gostila OŠ Dobrova. Nastopilo je šest ekip. Predvsem je bila pomembna prva tekma, ki je bila kvalifikacijska, saj bi poraz pomenil slovo od prvenstva. Zato je bil previden uvod naših učencev pričakovan, vendar smo imeli igro ves čas pod nadzorom in smo potrpežljivo čakali pravo priložnost. Ta se je pojavila v drugem delu prvega polčasa, ko smo povedli z lepim golom. Nadaljevanje je bilo zelo rutinsko, saj smo mrežo nasprotnika z OŠ Ivana Prijatelja iz Sodražice lepo napolnili do končnih 6 : 1 in se uvrstili v zaključni del treh ekip. Za napredovanje je bilo treba osvojiti vsaj 2. mesto.

Prvi nasprotnik so bili nogometaši šole organizatorja, ki se jih naši fantje niso ustrašili in jih že do polčasa pošteno prestrašili, do konca zabili štiri gole in slavili s končnim rezultatom 4 : 1.

Na naslednji tekmi so učenci OŠ Brinje premagali OŠ Dobrova, kar je pomenilo nov finale naše in brinjske šola. Tretjič zapored. Motivacija naših učencev je bila neverjetna, želja po maščevanju dveh tesnih porazov še večja, zato je bil že uvod v tekmo prava demonstracija izredno napadalne igre z naše strani, lepih akcij in tudi goli so se kar vrstili. Že do polčasa smo nasprotniku zabili kar pet golov, na koncu tekme je rezultat kazal 8 : 1 za naše učence in veselje ob zmagi na področnem prvenstvu se je lahko začelo.

Vendar so naši zmagovalci očitno na realnih tleh. Le trenutek za tem, ko so dvignili zmagoviti pokal, so že začeli kovati načrt, kako čim bolje nastopiti na državnem prvenstvu.

Šolo so zastopali: Nik Šporar in Luka Istenič, Nejc Velepič, Nik Zrnec, Peter Čeferin, Gal Gobec, Mark Barišič, Andraž Miklič in Urban Jamnik.

Mentorja: Marko Strojan in Igor Thaler

cofoznoroznorcofcof

Fotografije in prispevek pripravil: Igor Thaler

 

Oznake: , , , ,