Letošnja tema dneva Zemlje je Obnovimo našo Zemljo. V 5. b razredu smo tekom leta kar nekaj ur namenili pogovoru o spremembah, ki jih doživlja naš planet; izčrpavanje surovin, ogljični odtis, naraščanje temperature, taljenje ledenikov, prenaseljenost planeta in vedno večje potrebe po hrani. Upamo, da bodo države sprejemale odločitve v korist naši naravi in bo človek kmalu zopet v ravnovesju z njo. In kaj lahko storimo kot posamezniki? Že v šoli smo pozorni, da po nepotrebnem ne sveti luč, ne zavržemo hrane, ločujemo odpadke ipd. V okviru projekta Trajnostna mobilnost smo tedensko beležili načine prihoda v šolo in spremljanje podaljšali na celo leto.

Na dan Zemlje, 22. aprila, smo z aktivnostmi ob naši visoki gredi uredili vrtiček. Fantje so ga z veseljem prekopali in naredili načrt zasaditve zelenjave in začimb. Dekleta so posejale redkvico in urejen vrtiček dobro zalile. Učenci in učenke se zavedajo, da je za urejen vrt potrebna redna skrb, zato so se odločili, da bodo vsaj enkrat tedensko oskrbeli, kar bo potrebno.

Pred počitnicami smo si ogledali animirani film Wall-e, ki prikazuje našo Zemljo v prihodnosti. Vendar smo prepričani in storili bomo vse, kar je v naši moči, da bo naša prava prihodnost povsem drugačna in zelena!

Vabimo vas, da si tudi vi ogledate katerega od spodaj navedenih filmov:

Zapisala in fotografirala:  razredničarka 5.b

 

 

 

Oznake: , , , ,