Petošolci na Radenskem polju

V petek, 19. 5. 2017, smi petošolci PŠ Št. Jurij šolski dan preživeli v naravi. Obarvan je bil naravoslovno, športno in kulturno. Spoznavali smo Radensko polje.

Vtisi učencev

S traktorjem se je bilo zanimivo peljati. Zatočno jamo smo si pobliže pogledali. Imenuje se Lazarjeva jama zaradi lastnika zemlje. Na tem območju voda presiha. Videli smo vodo na kraškem polju, a poleti tam lahko celo igrajo nogomet.

Kopanjska šola nam je bila prav vsem všeč. Presenečeni smo bili, kako je ozka, a hkrati zelo visoka. Z našo si nista kaj preveč podobni. Šokirani smo bili nad število učencev. Na celi šoli jih je manj kot nas petarjev.

Izvedeli in videli smo, kje je dve leti živel naš največji slovenski pesnik. V mini muzeju smo si ogledali maketo Radenskega polja in predmete, ki so povezani s pesnikovim življenjem.

Marijin studenček je zanimiv, skoraj nikoli ne usahne. Iskali smo zaklad, ki ga po legendi še zdaj iščejo, a tudi nam ni uspelo, da bi ga našli.

Ogledali smo si tudi puščavo sv. Antona. V starih časih so včasih tja peljali živino, da ne bi umrla.

Poleg številnih dejavnosti, je ostal čas tudi za igro in malico.

Prijetno, poučno in pestro petkovo dopoldne smo doživeli. Učiteljici Olgi se zahvaljujemo za gostoljubje in organizacijo dneva dejavnosti v naravi, v naši najboljši učilnici.

učenci 5. r

Prispevek in fotografije pripravila: učiteljica Alenka

 

 

Oznake: , ,

 

Več prispevkov iz PŠ Št. Jurij