V petek, 20.11.2020, smo torej že desetič zapored obeležili tradicionalni slovenski zajtrk. Tokrat je potekal malo drugače – na daljavo, tako kot naše šolanje. A ni bil zato nič manj slasten. Na fotografijah si oglejte dobrote in nasmejane obraze učencev 1.—3. razreda DE Adamičeva. V petek je zadišalo v njihovih domovih in zajtrk je res šel za med, kot pravijo. Med, maslo, mleko, jabolka in kruh so bili na lepo pogrnjenih mizah po domovih učencev in učiteljev skoraj nepogrešljivi in so nas napolnili z energijo za vsakodnevne dejavnosti. Marsikdo je zdrav zajtrk ohranil tudi v naslednjih dneh. V teh dneh smo spoznavali tudi kranjsko sivko. Kdo bi si mislil, da so ravno pridne čebelice kot opraševalci zaslužene za kar vsako tretjo žlico hrane, ki jo dobimo na mizo. Nastali sta tudi sliki panjskih končnic, ki bi lahko prav ponosno krasili kakšen bližnji čebelnjak. Zajtrk je torej v petek skozi pogovore med učenci in učitelji, pa tudi na Zoom srečanjih postal dogodek, ki nas je v teh neobičajnih časih povezal in nam priklical nekaj dobre volje.

Prispevek pripravila: ekokoordinatorica Andreja Bolkovič

Fotografirali: starši učencev DE Adamičeva

 

Oznake: , ,