Za nami je zaključek šolskega leta in dan za tem je sledil še praznik naše domovine. To se praznuje! V ta namen smo  v četrtek, 20. 6. 2019, učenci in učitelji PŠ Št. Jurij pod vodstvom učiteljice Karmen Steklačič pripravili zaključno šolsko prireditev.

Starši, stari starši, krajani, učenci, gospa ravnateljica in delavci šole smo zapolnili skoraj vsak kotiček telovadnice. Izpod grl petošolk je svečano zadonela slovenska himna. Kulturno prireditev so popestrile deklice ŠD Št. Jurij pod vodstvom mentorice Helene Predalič z gimnastično točko, v kateri so nas navdušile tudi akrobacije.

Petošolca Neja in Rožle sta nas z vodenjem prireditve igrivo in sproščeno popeljala skozi pevske, plesne, športne in dramske točke učencev vseh razredov. Ozračje je bilo toplo tudi zaradi vremena, a čutiti je bilo splošno toplino, veselje, radost in praznično vzdušje.

Petošolci so se simbolično z njihovo sliko šole poslovili od šentjurske podružnice. Vodja šole, Nataša Zidar, je povedala, da jih bomo pogrešali in se hkrati vsem staršem zahvalila za uspešno sodelovanje.

Po koncu programa so predstavniki KS  Št. Jurij in PGD Št. Jurij poskrbeli za skupno druženje ob dobri hrani in pijači ter kresu, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

In zopet smo vsi, ki smo vpleteni v šolski vsakdan pokazali, da skupaj zmoremo več.

Prispevek pripravila: učiteljica Alenka

Fotografirala: Matej K. K. in učiteljica Alenka

 

 

Oznake: , , , ,