»Oj mati moja domovina,
ljubezen moja ti edina,
Bog čuvaj dobrotljivi te,
Bog živi te, Bog živi te!«

(S. Gregorčič, Domovini)

Pa je naokoli še eno leto. Šolsko, seveda. Zadnji dan pouka vedno posvetimo domovini, ki 25. 6. praznuje svoj praznik – dan, ko je bila razglašena samostojnost Republike Slovenije. V telovadnici na Adamičevi je ob 10.30 zadonela državna himna, ki je naznanila nekaj velikega. Počastili smo državni praznik in v naših srcih prebudili številne vrednote, ki so pomembne za obstoj neke države. S slovensko ljudsko pesmijo, plesom, izreki in pregovori smo se odpravili na popotovanje po največjih regijah naše dežele. Ob tem smo jo dodobra spoznali, predvsem pa so nas prevzeli občutki domoljubja. Preko slovenskega ljudskega izročila smo spoznali, da nobena stvar ni samoumevna in da se je za vsako stvar potrebno potruditi, tako kot so se naši predniki borili, da imamo danes 31-letno lepotico Slovenijo.

Velik pok balonov ge. ravnateljice Janje Zupančič, pomočnice ravnateljice ge. Darje Krivec in vodje šole ge. Barbare Brezigar je naznanil sporočene počitnice in sklepno pesem velikega šolskega zbora Zelena dežela, ki si jo lahko ogledate tudi v spodnjem videoposnetku.

Želimo vam, da preživite brezskrbne počitnice, smejte in igrajte se, doživljajte nepozabne trenutke … in vnovič na snidenje v mesecu septembru.

Zapisali: Simona Peršin, Brigita Bobnar

 

 

 

Oznake: , , ,