V petek, 22. 12. 2023, smo na PŠ Žalna pripravili prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti in pričetku božično-novoletnih praznikov. Učenci so se pod vodstvom mentoric pripravili z različnimi točkami v počastitev domovini, hkrati pa smo se tudi poveselili ob prihodu božično-novoletnih počitnic. Učenci 5.a so pripravili pravcati interni plebiscit, z vprašanjem: Ali želite, da šola za letošnje leto zapre svoja vrata?

Kar 90 % učencev je odgovorilo z DA in s tem potrdilo, da so v večini ZA zaprtje šole. To smo seveda upoštevali in še istega dne zaprli šolska vrata do 3. 1. 2024, ko se uradno prične prvi delovni teden v novem koledarskem letu 2024. Tako so učenci izkusili, kako izgleda plebiscit in kako enotni so lahko v svoji odločitvi. Prav tako, kot smo bili Slovenci v letu 1990, ko smo se odločali za samostojno državo.

Za konec še misel o domovini in želja, da bi praznike preživeli čim lepše, v NOVEM LETU 2024, pa kolektiv šole Žalna z učenci vsem želi obilo zdravja, miru in uspehov.

DOMOVINA
Lepa, zelena.
Zastava, grb, himna.
Ena in edina si domovina.
S l o v e n i j a.

 

Prispevek pripravila: učiteljica Irena

Foto: učiteljici Janja in Anja

 

Oznake: , , , , , , , ,