Učenci 1. razredov DE Adamičeva so v torek, 22. oktobra, zaključili učno temo o prometu s tehniškim dnevom. Dan dejavnosti so začeli z izdelovanjem vozil, prometnih znakov, risanjem prometne makete in preizkušanjem izdelkov pri igri. Po malici so učence na igrišču pričakali policisti z različnimi vozili. Pokazali in povedali so jim veliko zanimivega o njihovih oblačilih in pripomočkih ter pripomočkih posebne enote (neprebojni jopič, čelada, palica, lisice …). Nekaj učencev je njihovo težo tudi občutilo. Ogledali so si policijski motor, na katerega so sedli samo zelo pogumni. Največje vozilo tega dne je bil policijski kombi, v katerega so učenci tudi vstopili. Učenci so bili nad vsem navdušeni.

Povedali so:

Avto sem izdelal sam. Z njim sem drvel po prometni preprogi.

Izdelal sem prometni znak za pešce, prehod za pešce. Ni bilo težko.

Meni je bilo všeč vse, kar so nam policisti pokazali. Luči na policijskih avtomobilih in motorju se prižgejo takrat, ko se kaj zgodi, da se jim drugi vozniki na cesti umaknejo.

Všeč mi je bilo v kombiju, v prostoru za lopove. Tam me ni bilo nič strah, čeprav je bila tema. Lopove ujamejo in jih zvežejo z »lisicami«.

Policisti imajo motor, da so prvi pri reševanju ljudi v nesrečah.

Veliko od tega, kar so nam povedali policisti, sem že vedel iz vrtca. Zanimiva mi je bila posebna oprema za posebne enote policistov, ki je zelo težka.

Všeč mi je bilo v policijskem kombiju in na motorju. Policisti pri delu uporabljajo sprej, po katerem dolgo pečejo oči in nič ne vidiš.

Prispevek pripravila: Petra Martinc

Fotografirale: učiteljice 1. razredov

 

Oznake: , , ,