Kopanjska šola na gričku je bila vetrovnega petka in sončno soboto prizorišče najrazličnejših dejavnosti za zvedave učence razredne ter predmetne stopnje naše šole.

Začetno prestopanje nog in rahlo nelagodnost smo pregnali z gledališko delavnico. Nasmejanih ust smo nato tekmovali med seboj v miselnih igrah. Pred spanjem pa spoznali še življenje starih Rimljanov. In sprehod do Marijinega studenčka je bil vsekakor dobra odločitev. Valter je obrazložil skrivnost tega izvira, še nekaj čudežnih kapljic na oči in že smo se z lučkami telefonov odpravili na šolo. Spanje je bilo taborniško in zato zanimivejše. Noč pestra, sonce pa je kar prehitro pokukalo na naše glavice.

Po zajtrku smo se razdelili po delavnicah. Računalniški navdušenci so ustvarjali čisto svojo računalniško igrico, naravoslovni zanesenjaki spoznavali svoje telo in preizkušali čute, sladkosnedneži pa so ustvarjalno energijo (in željo po sladkem) potešili na delavnici izdelovanja tort na palčkah. Po slastnem kosilu sta sledili še zadnji delavnici – učenci so se prelevili v arhitekte, gradbenike in iz (pomisli le!) špagetov sestavljali trdne mostove. Naravoslovni navdušenci so se pogovarjali o kačah, brez strahu in z žarom v očeh so si naše živalske prijateljice dali okrog vratu ter jih božali.

Tabor, ki je potekal 16. in 17. 11. 2018, je kar prehitro minil. S plakati so učenci izrazili še svoje doživljanje teh dejavnosti, izpolnjeni vprašalnik pa je dokaz, da si učenci želijo še več takih dejavnosti, zatorej se drugo leto ponovno snidemo.

 

Pripravila: Mateja Zupančič

Fotografije: Nataša Zidar, Mateja Skender Žužek, Mateja Zupančič

 

Oznake: , , , , , ,