V prvem tednu oktobra že od leta 1954 obeležujemo Teden otroka. Letošnja osrednja tema je bila »Zakaji in zatoji radovednosti«. Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari. Vodi nas k odkrivanju sveta okoli nas in raziskovanju znanja. Tako smo preko tega tedna izvedli več dejavnosti, ki so vzbujale radovednost na različnih področjih.

V ponedeljek smo imeli skupaj z vrtcem vajo evakuacije. Pridružili so se nam tudi gasilci PGD Čušperk, ki so nam pokazali svojo opremo in pripomočke ter prikazali postopek gašenja začetnih požarov. Kar nekaj otrok se je v gašenju tudi preizkusilo.

V torek smo s pomočjo knjig zastavljali zanimiva, zvita in malo nenavadna “ZAKAJ” vprašanja, na katera smo nato ob koncu tedna tudi odgovarjali. Izmed vseh sodelujočih je bil z žrebom izbran nagrajenec, ki je dobil manjšo pozornost.

V sredo smo imeli zelo zabavno prireditev “Kopanj ima talent”. Na njej so se učenke in učenci predstavili v petju, plesu, gimnastiki, risanju in plezanju po vrvi. Po nastopih smo vsi še zaplesali.

Naslednji dan smo imeli Exatlon, kjer smo se v poligonu preizkusili v različnih športnih spretnostih.

Petek pa je bil končno dan za kino in sladkanje. Vas zanima, zakaj? Zato.

Vsem želimo, da nas v življenju vodi radovednost in zaključujemo z mislima:

»Svet je zanimiv toliko, kolikor smo radovedni.« (W. Shakespeare)

»Radovednost je pričetek modrosti.« (Sokrat)

Zapisala: Maja Mišič

Fotografije: učiteljice

 

Oznake: ,