Leto je naokrog in november nam je spet postregel s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. To je osrednji dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v novembru. Zajtrk sestavljajo mleko, maslo, kruh, med in jabolko. Vsa živila morajo biti pridelana ali predelana v Sloveniji.

V petek, 15. novembra, so se naši učenci že deveto leto sladkali z dobrotami lokalnih pridelovalcev. Tega dne se vedno veselimo, seveda pa se nanj tudi primerno pripravimo. Dan slovenske hrane vsako leto obvezno počastimo s petjem Slakove pesmi Čebelar in tudi letos je bilo tako.

Zavedamo se pomena zdravo pridelane hrane, zato se zahvaljujemo kmetiji Duša Pr’ Zaplat iz Luč, gospodu Milanu Štiberniku iz Velike Loke, podjetju B-FORMA iz Domžal in kmetiji Petan iz Šentvida pri Stični, ki so poskrbeli za naš odličen zajtrk. Seveda pa se zahvaljujemo tudi kuharici Mariji, ki ga je pripravila in nam ga z veseljem razdelila.

Prispevek: učiteljica Stanka 

Fotografije: učiteljice Mateja, Anja in Stanka

 

Oznake: , ,