Učilnica na prostem v novi podobi

V soboto, 11. 5. 2019, so imeli učenci 4. in 5. r tehniški dan. Namenili smo ga posodobitvi učilnice na prostem, ki nastaja od septembra. Četrtošolci so zavihali rokave in se takoj zjutraj lotili urejanja mlake. Klopi ob mlaki so prebarvali z zaščitno barvo. Pridni očki naših učencev so se lotili priprave “razreda”. Četrtošolci so jim z veseljem pomagali in nastale so klopi. Kmalu se velikim klopem pridružijo še mize in tega se zelo veselimo.

Petošolci smo pričeli s poukom v razredu. Brusili, lepili, vrtali luknje, barvali, zabijali žeblje in pletli smo štiri šolske ure. Nastale so ropotulje, mobili in veliko zunanje glasbilo. Zadnjo šolsko uro smo se pridružili četrtošolcem in svoje izdelke umestili v učilnico na prostem.

Zakaj smo uporabili bambusove palice in kitke iz plastičnih vrečk? Da si mogoče malo odpočijemo, skrijemo med igro? Naj zaživi otroška domišljija …

Učenci in učiteljice smo bili zelo delavni. Za nami je zanimiv in ustvarjalen tehniški dan. Kljub sobotnemu pouku smo bili na koncu prav zadovoljni in ponosni na svoje delo.

Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Prispevek pripravila: razredničarka 5. a J

Fotografirali: Lan, učiteljici Nataša in Alenka

 

 

 

Oznake: , , , ,