Zaključuje se leto 2020 in učenci 1. a razreda vam želimo pokazati, kako smo v času od septembra do konca decembra ustvarjali iz odpadnih materialov in se spoprijemali z novimi izzivi pri izdelovanju origamijev. Ustvarjali smo seveda tudi v času šolanja na daljavo.

Pri pouku smo iz odpadnega papirja, tulcev, zamaškov, škatel različnih oblik in velikosti izdelovali različna vozila ter semaforje. Za igro vlog koroške pripovedke Mojca Pokrajculja smo iz odpadnega papirja izdelali vsak svoj obroč za na glavo, izrezali in pobarvali ušesa glede na to, katero žival smo igrali ter jih prilepili na obroč. Nekateri so nanj prilepili lase iz barvnega papirja. Tako smo se v času nastopanja spremenili v Mojce, medvede, volke, srnjake, lisice in zajce. Pri pravljičnem krožku smo za isto pravljico izdelali preproste lutke iz odpadnega papirja in sošolcem pripravili presenečenje, saj smo jim pričarali pravljico na drugačen način.

Pri pravljičnem krožku smo se spoprijeli tudi z izdelavo origamijev. Po prebrani pravljici Bobek in barčica smo izdelali barčice, po prebrani pravljici Žabji kralj pa smo izdelali žabice. V času šolanja na daljavo so učenci izdelovali barčice in srajčke. Pri tem so bili zelo uspešni, za kar jih učiteljici tudi zelo pohvaliva. V času učenja na daljavo nas je presenetil in razveselil tudi prvi sneg. Učenci so izdelali unikatne snežake iz odpadnih materialov. Hvala staršem za poslane fotografije izdelkov. Oglejte si jih, saj le-te povedo vse …

Pripravila: učiteljica Anja Mrak

Fotografije: starši učencev 1. a in učiteljica Anja

 

 

Oznake: , , ,