»Jaz sem šel k sosedu po papir.« je rekel, ko smo preštevali kilograme. »Jaz sem šla pa od hiše do hiše.« mu je odvrnila. »Mi papir pri babici zbiramo.« je povedala ob prihodu. On pa se je pohvalil: »Moja mami ga je »šparala« od leta 2009!«

To so zgodbe, ki so jih učenci razkrivali v sredo, 23. 10. 2019, ko smo na DE Adamičeva organizirali zbiralno akcijo starega papirja. Pričetek zbiralne akcije je bil ob 14.30 na Tovarniški. Učitelji in učenci smo dodobra zavihali rokave in se lotili dela. Sprejemali smo papir, ga tehtali ter odnašali v kontejner.

Tu in tam se je našla kakšna minutka, ko smo lahko malo odpočili roke in čas izkoristili za pogovor o tem, zakaj se radi udeležujemo zbiralnih akcij papirja. Učenci so povedali sledeče:

  • ker radi pomagamo in mečemo papir v kontejner,
  • ker se lahko družimo s prijatelji,
  • ker je zabavno in ker je zbiralna akcija zakon,
  • ker vedno zmagamo pri zbiranju papirja,
  • ker s tem pomagamo naravi.

Ob 18.30 je bil čas, da kontejner odpeljejo. Preden so ga dvignili na prikolico tovornjaka, so učenci po njegovem dnu enakomerno porazdelili papir.Ena od učenk je to delo opravljala s precejšnjim zanosom. Celo takšnim, da ji je bilo na zadnje rečeno: »Pridi ven, da te ne zapremo v kontejner in odpeljemo.« Ta pa je odvrnila: »Ja, prosim, potrebujem prevoz do Brezja!«

Resnično smo si popestrili dan in se ob tem tudi nasmejali. Hkrati pa smo zelo veseli končnega izkupička! Zbrali smo kar 5732 kg papirja. Tokrat je bil zmagovalni razred 5. b, saj je zbral kar 755 kg papirja. Čisto za njihovimi petami sta bila še dva razreda. Vas zanima katera?

Rezultate zbiralne akcije po razredih vam razkrivamo v na novo oblikovanem Eko kotičku, ki ga najdete v kletnih prostorih šole.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešno izvedeni zbiralni akciji!

 

Fotografirala: Romana Tesovnik

Prispevek pripravila: Romana Tesovnik

 

Oznake: , ,